Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

 • Varga Viktória Ez nálunk is ugyanígy van, egész délutánokat töltü...
  2011-08-02 17:32:18 (Agyő pelus!)
 • Sipos Szilvi Szia Viki! Én a hajamat tépem kakiláskor... Fanni...
  2011-07-29 11:23:38 (Agyő pelus!)
 • Varga Viktória Szia Szilvi! Végre Regi is elhagyta a pelust, e...
  2011-07-28 12:05:15 (Agyő pelus!)
 • Hegedűs Anna Az internet alapján nem szabad elhinni semmit a be...
 • Jakab Gabriella Olyan, mintha magunkról olvastam volna... két évve...

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Szűrés: szülinap Címke szűrés kikapcsolása

Hihetetlen. Minden évben meglepődök, hogy hogy’ szalad az idő, de most aztán tényleg… Már HAT éves. Szeptembertől iskolás lesz (bár ez még nem biztos, de erről majd később).

Ilyenkor mindig vissza szoktam gondolni, hogy mi történt, amikor született. Este tíz körül éreztem, hogy ebből nemsokára szülés lesz. Az akkor még csak apajelölt éppen a másik oldalára fordult nagy nyugalomban, aludt. Eléggé „lájtos” fájások voltak, úgy éreztem, van még idő, ezért elmentem fürödni. Hajat is kellett volna mosnom, de apósom az egész terhességem alatt csupán hússzor mesélte el, hogy azért született meg otthon az első gyereke, mert a felesége (a mostani Irén mama :) ) is azt gondolta, hogy a hajmosás-szárítás még belefér. Hát nem fért bele, apósom lett a szülésznő. :) Úgyhogy nem mertem megmosni, na, pedig lett volna bőven idő.

Igazából a másik véglet lettem… Hajnal 3 körül értünk be a kórházba, és csak este 19:47-kor született meg Csabi. Meggondolta magát a kiskrapek. :) Voltak fájások, 10-7-5 percesek, de aztán visszalassultak 7-10 percesre. Haza nem küldtek, úgyhogy bent sétálgattam, Gabit hazaküldte délelőtt a doktornő, hogy délután 3-kor jöjjön vissza (hehe, milyen optimista volt, hogy addig úgysem lesz semmi, de igaza is lett), viszont szüleim és öcsémék ott voltak végig. Szegény öcsikém hogy sajnált, mikor jöttek a fájások, pedig nem ordítottam vagy valami, csak lecsuktam a szemem és felszisszentem párszor. Még jó, hogy a burokrepesztés után már nem látott, mert kikészült volna. :) Nem vagyok egy csúnyán beszélő, de az első tolófájásnál felkiáltottam, hogy „basszus”, Gabi mesélte utóbb, hogy erre a szülész-nőgyógyászom is felkapta a fejét, de basszus, tényleg nagyon fájt. Sosem felejtem el, mikor végre, VÉGRE megszületett a kis nyomi orrú, lila körmű, táskás szemű kisfiam. Naná, hogy Őt láttam a legszebb babának. :) 

De így végig gondolva is még mindig azt mondom, hogy a második volt a rosszabb, pedig akkor nem gondoltam volna. És anyukámnak sem hittem el, amikor mondta, hogy utána a varrást meg sem érezte, közel sem fájt annyira. Pedig igaza volt. Egy anyának mindig igaza van. :)

És néhány mostani kép:

JA, és nem azért csupasz az a piskótatorta, mert időhiányban szenvedtem, vagy lusta voltam, vagy nem tudok valami mázt tenni rá, hanem mert Csabi kizárólag üresen hajlandó megenni... Ez az egyetlen sütemény, amit megeszik, bánom is én, hogy néz ki így a szülinapi torta! :) Habár apósoméknál karácsonykor egész csomó mézes süteményt megevett. Puff neki, hogy én meg azt nem tudok sütni, helyesebben még nem próbáltam, de bizisten megpróbálom Csabi kedvéért. Sütni úgyis jobban szeretek, mint főzni...

message 5 hozzászólás Hozzászólok »

Szombaton tartottuk meg Fanni első szülinapját, meghívtuk a családot. Mivel Irén mama épp elutazott, ezért nem tudott eljönni, s így éppen 13-an voltunk… Szerencsére ez nem jelentett balszerencsét, jól szórakoztunk, kivételesen az eső sem esett, úgyhogy kint főztünk a kertben. Csokis-lekváros piskótatortát sütöttem Fanninak, Csabinak meg sima piskótatortát, mert csak azt hajlandó megenni, semmilyen kenceficéset be nem vesz a szájába…

Pötyikutya bezzeg örült, amikor megkaparintott egy kis tortát… :)

 

Fanninak kicsit furcsa volt a sok ember, csak egyesével volt hajlandó barátkozni velük. :) A végére azért kezdte megszokni a helyzetet.

 

 

A fiúk kint pókereztek, mi lányok meg bent scrabble-öztünk, jól eltelt az idő. Délután a Dunához is lesétáltunk néhányan.

 

 

Este persze kicsit csúszott a lefekvés ideje, de legalább hamar elaludt mindkét gyerek, jól kifáradtak. Csabi persze puffogott, mikor nem engedtem ki fürdés után, de ezt már megszoktuk tőle…

 

És még egy kép Öcsikémmel és Gyerekeimmel. :)

 

twitteriwiwfb

Blog info

Fanni & Csabi mindennapjai

Mindennapi történések, események CsabiBátyus és FanniHugi életéből - SzilviAnyu "tollából".

img

Gyermekek

Galambos Csabi
child_110
14 éves, 8 hónapos, 2 hetes, 1 napos
119 cm, 18000 g
Galambos Fanni
child_111
10 éves, 1 hetes, 1 napos
86 cm, 11060 g
Fejlődés »