Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

 • Varga Viktória Ez nálunk is ugyanígy van, egész délutánokat töltü...
  2011-08-02 17:32:18 (Agyő pelus!)
 • Sipos Szilvi Szia Viki! Én a hajamat tépem kakiláskor... Fanni...
  2011-07-29 11:23:38 (Agyő pelus!)
 • Varga Viktória Szia Szilvi! Végre Regi is elhagyta a pelust, e...
  2011-07-28 12:05:15 (Agyő pelus!)
 • Hegedűs Anna Az internet alapján nem szabad elhinni semmit a be...
 • Jakab Gabriella Olyan, mintha magunkról olvastam volna... két évve...

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Szűrés: betegség Címke szűrés kikapcsolása

Csabi szombat óta köhög és folyik az orra. Hétfő óta itthon van, lázas nem volt, és súlyosabb sem lett a köhögése.

Persze, hogy Fanni elkapta, két napja köhécsel, és nagyon folyik az orra. Sokszor kell kiszívni, amit utál, nagyon hadakozik, ellöki a kezemet, és öklendezik közben, amit eddig nem csinált.

Ma röpke két óra alatt el is intéztük az orvost... Fél 11-kor gondoltam, elsétálunk, mennyien vannak.  Hát, mint az oroszok, pedig elvileg 11-ig volt rendelés. Úgy döntöttem, elmegyünk a patikába Csabinak köptetőért, Fanninak orrcseppért,  na meg Nurofenért. Visszafelé bementünk az orvoshoz, és végig vártuk a sort, mert Fannit meg akartam mutatni neki, mivel kétszer már volt hörghurutja, nehogy megint sípoljon a tüdeje, meg persze Csabinak is kellett jövő héttől az igazolás. Szerencsére egyiknek sincs komoly baja, picit piros a torkuk, csak orrszívást, orrcseppet, Fenistil cseppet javasolt a doktornő. Remélem, nem lesz rosszabb egyiknek sem.

Ez a második hét, hogy Csabi itthon van. Úgy volt, hogy hétfőn mehet oviba, de vasárnap megint csúnyábban kezdett köhögni, úgyhogy úgy döntöttünk, nem megy még a héten. Mindig ez van: az orvos azt mondja, mehet oviba, de nem múlik a köhögése, és mégsem visszük. Mehetünk majd újra egy újabb igazolásért...

Péntek óta Fanninak is folyik az orra, de ezen kívül hála Istennek, nincs baja.

Nem is olyan nehéz már két gyerekkel, mint eleinte. Sőt, így pár percre Csabira tudom hagyni Fannit, míg én elmosogatok, le tudja foglalni, ha Fanni esetleg elkezdene nyűgösködni. Persze, feltéve hogy nincs a Minimaxon éppen Vízcsepp mester vagy Redwall, mert akkor szemeit kimereszti, és csőlátása lesz: nem lát, nem hall mást, csak a tévét.

Mostanában a kezdeti 7 óra helyett már fél 7-kor megfürdünk, épp az imént említett két mese miatt, mert azok 7-kor kezdődnek. Így 8-kor vacsi (már amennyit eszik Csabi, mert amit evés címén művel mostanában, az kriminális), utána fogmosás és alvás. Mármint Csabinak, mert Fanni még utána is fent van.

Egy fürdés utáni kép:

Fanni gyakran este kezd kakilni, amivel mostanában nagyon megszenved, mert elég kemény, amióta túlnyomórészt tápszert eszik. Utána azért előbb-utóbb elalszik. Mostanában leginkább úgy alszik el, hogy beteszem az ágyába, mikor látom, hogy álmos, adok neki cumisüvegben teát vagy tápszert, majd ha már nem kell neki, gyorsan kicserélem a cumira, és alszik is. Napközben mindig ez van (kivéve sétánál), de este gyakran nem akar így elaludni, és ki kell vennem a karomba, lefektetem, már hunyja is be a szemét, és alszik. Picit fogom - tudom, nem kéne -, majd beteszem az ágyába, és általában nem ébred fel. Jó, van, amikor kicsit önző vagyok, és nézni akarom a sorozataimat (hétfő-kedd-szerdán), akkor a nagyszobában alszik el a kezemben, miközben én a fotelben ülök.

Most nem nagyon aludt délután, és fürdés után kidőlt kb. negyed 8-kor. 8 körül fel is ébredt, evett, majd nagy szenvedések árán fél 10 körül aludt el. Persze Csabi még mindig fent van, pedig 9 előtt már ágyban volt. Mostanában az éjszakáink úgy néznek ki, hogy Fanni átalussza, csak 5-6 körül ébred, kap teát, majd alszik tovább. Igaz, ezt eljátssza többször is, 10-20 percenként. Tőle tehát azért tudnék aludni hajnalig, de Csabi már megint felébred 2-3 körül, hogy fél, akkor be kell feküdnöm mellé az ágyba, kap teát, de szerencsére hamar visszaalszik. Azért rossz éjjel erre ébredni, de majdcsak elmúlik ez az időszak is egyszer.

Jöjjön egy pár kép.

Fanni mostanában így játszik a cumival:

Hiába vágom sűrűn a körmét, néha azért kikarmolja magát. Állandóan a fejét-arcát birizgálja a kezeivel. Van, hogy közben egyszercsak éktelenül elkezd üvölteni, én meg nem tudom, mi baja, aztán pár perccel később látom, hogy hopp, egy újabb seb, kikarmolta magát, azért sírt.

Névnapjára kapta ezt a varázsdobot. Mostanában azt játsszuk, hogy belepakolok sok kisebb játékot, Ő meg kipakolja. Persze, ül közben, úgy, hogy én hátulról megtámasztom. Ezzel elvagyunk egy jó ideig.

És egy pár babakocsis kép:

A héten itthon van Csabi, de szerencsére nem nagyon beteg, csak köhög. Nem vittük oviba, mert ott még betegebb lett volna, és ezt nem akartuk. Próbáltam valamennyire távol tartani Fannitól, nehogy elkapja. Nem ölelgethette, nem puszilgathatta, de azért egy szobában voltak napközben. Fanni egyelőre nem kapta el.

Tegnap voltunk orvosnál. Felhívtam, hogy kérjek időpontot péntekre, azaz mára, de mondta az asszisztens, hogy már nincsen, nem-e tudnánk aznap menni. Mondtam, dehogynem, úgyhogy fél 11-re el is mentünk. Senki nem volt, úgyhogy hamar végeztünk. Nem is volt olyan vészes a két gyerekkel egyszerre. Rendes volt az asszisztens is, szó nélkül segített Csabit felöltöztetni, mivel Fannira kellett figyelnem.

Orvos után elmentünk a játszótérre, amit nemrég adtak át itt Sződligeten. Nemrég a szomszéd Krisztával sétáltunk arra, és most Csabit is elvittem, mert ott még nem voltunk. Találkoztunk is egy másik családdal, az egyik kisfiú vele egyidős volt, jót szaladgáltak, csúszdáztak, mérleghintáztak. Hazafelé is együtt mentünk a házukig, mi persze messzebb lakunk. Csabi többször kérdezgette, hogy sokat kell-e még menni. Én toltam a babakocsit, Fanni szinte végig aludt, Csabi pedig rollerrel volt. Szívesebben ment volna motorral vagy bicajjal, de a popója miatt nem lehet. Még mindig néha befehéredik, és akkor kinyomjuk, helyesebben Apja, mert én nem tudom... Ha megint kijön, és nem lesz beteg, csak el kell vinnünk a Madarászba, hogy mondja meg az orvos, normális-e, hogy mindig kiújul.

 

Már nem tudom, ki kezdte, de beteg Csabi is, Apja is, mindketten csúnyán köhögnek. A gyerekorvos szerint Csabi csak megfázott, de orvos után egyből belázasodott és elkezdett fájni a torka. Láza is volt, de egy napja már nincs (lekopogtam). Ma Fanni is elkezdett hörögni, hallom, hogy le van rakódva a torkában a váladék, és már köhög is, elég csúnyán. Nemrég lefektettem, hogy aludjon, de felköhögte magát, most épp lefogja az ujjaimat, amikkel gépelek. :)

Úgy néz ki, hétfőn vihetem mindkettőt orvoshoz.

twitteriwiwfb

Blog info

Fanni & Csabi mindennapjai

Mindennapi történések, események CsabiBátyus és FanniHugi életéből - SzilviAnyu "tollából".

img

Gyermekek

Galambos Csabi
child_110
15 éves, 5 hónapos, 3 hetes, 5 napos
119 cm, 18000 g
Galambos Fanni
child_111
10 éves, 9 hónapos, 2 hetes, 5 napos
86 cm, 11060 g
Fejlődés »