Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

 • Varga Viktória Ez nálunk is ugyanígy van, egész délutánokat töltü...
  2011-08-02 17:32:18 (Agyő pelus!)
 • Sipos Szilvi Szia Viki! Én a hajamat tépem kakiláskor... Fanni...
  2011-07-29 11:23:38 (Agyő pelus!)
 • Varga Viktória Szia Szilvi! Végre Regi is elhagyta a pelust, e...
  2011-07-28 12:05:15 (Agyő pelus!)
 • Hegedűs Anna Az internet alapján nem szabad elhinni semmit a be...
 • Jakab Gabriella Olyan, mintha magunkról olvastam volna... két évve...

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Tegnap voltunk a védőnőnél és oltáson. Apa szabit vett ki a hét elején erre a napra. Nem én kértem, én úgy gondoltam, el tudok menni a két gyerekkel egyedül is. De olyan nagy hó esett, és Sződligeten nem is nagyon olvadt el, hogy azt mondta, elvisz minket kocsival. Hát, tényleg jó volt, hogy Ő is jött, mert amíg én Fannit vetkőztettem, addig Ő elkezdhette Csabit, így hatékonyak voltunk. :)

Csak fél szemmel tudtam Csabira figyelni, megmérték a súlyát és a magasságát, ezeket utólag a kiskönyvben néztem meg, 111 cm és 15,2 kg. Sétálnia kellett meg fél lábon ugrálnia, lehajolnia, hogy a gerincét megnézze a doktornő. Persze, minden rendben van.

Fanni 7,57 kg és 65 cm. Kapott oltást is, de csak akkor sírt egy kicsit, amikor már kihúzta a doktornő az injekciós tűt. A végén kérdezte a védőnő, hogy írjanak-e fel valamit receptre. Mondtam, hogy popsikenőcsöt, kúpot, és tápszert. Ennél a pontnál döbbenten nézett rám. Tudni kell, hogy Fanni csak anyatejes, és minden alkalommal ámuldozott a védőnő és a doktornő is, hogy milyen jó súlyban van, ugyanis nem nézték ki belőlem, mivel én elég sovány vagyok. (Jó lenne, ha lennék legalább ötven kiló, de ahhoz megint terhesnek kellene lennem, amit már nem tervezek... :))

De az az igazság, hogy már kevés Fanninak a tejem, érzem, ráadásul már csak a balból eszik, a jobban már nincs is tejci. Valószínűleg én rontottam el, mert egy időben nem volt hajlandó abból enni, én meg nem fejtem rendszeresen, így szépen elapadt. Még egy kicsi jön belőle, de alig-alig, mindegy, szerencsére nem gyulladt be. Ha látom, hogy nem elég neki, akkor este kap tápszert, vagy ha nem vagyok itthon vele, akkor anyukám ad neki azt. Kérdezte a doktornő, hogy mennyit eszik tápszerből. Mondtam, hogy 210 ml vízből szoktam csinálni. Mindenki felnevetett, hogy az aztán szép mennyiség! :) Kérdezte a védőnő, hogy délután nem tudnék-e aludni egy kicsit, hogy több tej termelődjön. Mondtam, hogy nem. Erre mondta, hogy elkezdhetek neki adni almát. Nélküle is elkezdtem volna, de csak ha betölti az 5 hónapot, ami 10 nap múlva esedékes. De bogarat ültetett a fülembe, úgyhogy tegnap lereszeltem almát, és kapott levét. Hát, nem vágott olyan fintori arcot, mint annak idején Csabi, de azért meglepődve nézett rám, hogy mit adtam neki. :) Valamennyit lenyelt, de többet kiköpött belőle. Állandóan megfogta a kanalat, amivel etettem, és azt akarta rágcsálni! Csabi ilyet nem csinált, legalábbis először biztos, hogy nem.

Ma újra próbálkozunk az almával. Legalább én is tudok enn reszelt almát, gyerekkoromban annyira szerettem! Jó azokra az időkre visszaemlékezni. Persze, csak a szép dolgokra.

Íme néhány kép:

Karácsony után, vasárnap nagyon nyűgös volt szegény Fannikám, csak ölben volt neki jó, úgyhogy semmit nem tudtam csinálni. Nagyon csúnyán köhögött, úgyhogy eldöntöttem, hogy hétfőn elviszem orvoshoz, bár Apja azt mondta, felesleges. El is jöttek hétfőn szüleim, a papa itthon maradt Csabival, mi meg a mamával és Fannival elmentünk az orvoshoz. Hát jól tettem, hogy mégis elvittem, mert hörghurutja volt. Azt mondta az orvos, hogy úgy köhög szegény, mint egy bagós, tüdőből. Úgyhogy írt fel neki antibiotikumot. Muszáj volt, és hatott is a gyógyszer meg az orrcsepp. Egész nap sokat aludt, ki tudtam mindent vasalni, Csabi meg palacsintát sütött a mamával. Az éjszaka is jól telt, Fanni este 8 körül elaludt, és csak 02:30-kor, majd 06:30-kor kelt fel enni. Végre a saját ágyamban aludtam.

Kedden is sokat aludt Fanni, egyre kevesebbszer kellett szívnom az orrát, de köhögni sokat köhögött és csúnyán is. Egy hétig volt beteg, de nagyon jól viselte a Drágám. A gyógyszert is szépen bevette, mondtam is Csabinak, hogy „látod, Vele nem kell úgy szenvedni, mint Veled". Csabival szabályosan közelharcot kell vívni, míg beveszi a gyógyszert.

Egy hét múlva kellett Fannit visszavinni, meg is gyógyult addidgra. A 3 hónapos oltást is megkaphatta 3 nap múlva. Szegénykém, hogy ordított, mindkét combjába kapott szurit, de azért vszonylag hamar megnyugodott, csak nem volt szabad letennem... :) Szerencsére nem lázasodott be most sem, de egy fél kúpot kellett neki adnom, az orvos utasítására. Hát aki ezt kitalálta! Mármint hogy fél kúp kell a babáknak! Vagy én vagyok elképesztően béna, ami mondjuk elképzelhető, vagy teljességgel lehetetlen, de nem tudom úgy félbevágni a kúpot, hogy a másik fele is használható legyen! Mindig szétmorzsolódik... Na mindegy, az egyik felet be tudtam neki adni, ez a lényeg.

twitteriwiwfb

Blog info

Fanni & Csabi mindennapjai

Mindennapi történések, események CsabiBátyus és FanniHugi életéből - SzilviAnyu "tollából".

img

Gyermekek

Galambos Csabi
child_110
14 éves, 8 hónapos, 2 hetes, 1 napos
119 cm, 18000 g
Galambos Fanni
child_111
10 éves, 1 hetes, 1 napos
86 cm, 11060 g
Fejlődés »