Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

 • Varga Viktória Ez nálunk is ugyanígy van, egész délutánokat töltü...
  2011-08-02 17:32:18 (Agyő pelus!)
 • Sipos Szilvi Szia Viki! Én a hajamat tépem kakiláskor... Fanni...
  2011-07-29 11:23:38 (Agyő pelus!)
 • Varga Viktória Szia Szilvi! Végre Regi is elhagyta a pelust, e...
  2011-07-28 12:05:15 (Agyő pelus!)
 • Hegedűs Anna Az internet alapján nem szabad elhinni semmit a be...
 • Jakab Gabriella Olyan, mintha magunkról olvastam volna... két évve...

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Szűrés: beteg csabi Címke szűrés kikapcsolása

Visszavittük Csabit kedden a Madarászba, kontrollra. Hihetetlenül sokan voltak, elég nehéz volt a várakozás. Az orvos is minél hamarabb ki akart minket küldeni, mondta is, hogy igyekezzünk, mert nagyon sokan vannak. Gabi nagyon nem volt szimpatikus neki, engem viszont még simogatott is...

Tehát. Nem mondta el, hogy mit fog csinálni, ezért Csabi nagyon meg volt ijedve, amikor le kellett feküdnie a vizsgálóasztalra, és le kellett tolni a gatyóját. Ha csak annyit mondott volna az orvos, hogy megnézi és átköti, akkor nem sírt volna Csabi. Utólag mondta is szegénykém, hogy nem is fájt, és ha ezt előre tudja, akkor nem sírt volna.

Szinte végig hozzám beszélt az orvos (50 körüli férfi), hiába Gabi volt az, aki kérdezett. Szerinte mást mondott egyébként első alkalommal, és mást mondott most, amikor mindketten ott voltunk. Lényeg, hogy begyulladt Csabinak egy zsírmirigye, és ha ez még egyszer megtörténik, akkor műteni kell. Apja kérdezte, hogy mit jelent pontosan a műtét, erre az orvos azt válaszolta, hogy majd akkor megbeszéljük, ha aktuális lesz. Szóval marhára segítőkész volt, tényleg túl akart már lenni rajtunk. Azért megérthetné, hogy ez nem mondjuk egy kéztörés, amiről többet tud az ember, még jó, hogy lenne sok kérdésünk, hogy mitől alakul ez ki, lehet-e védekezni ellene, satöbbi. Jó, utána lehet nézni az interneten is, de azt az orvosok ugye nem szeretik. Egy ismerősöm is megkapta egyszer az orvostól, hogy most az internetnek hisz, vagy neki?! Egyébként természetesen utána néztem a neten, de pont ezekre nem találtam választ. Ha még egyszer kialakul, biztos, hogy nem ehhez az orvoshoz megyünk, már megbeszéltük.

Holnap kell még visszavinni, aztán jövő héten mehet oviba. Már nem fáj neki, WC-re is tud menni, úgyhogy ez is rendben van. Remélem, még egyszer nem kell átesnie ezen szegénykémnek.

Karácsony előtti héten Csabi itthon volt, mivel Apja sem ment dolgozni, így Ő is szabit kapott az oviból. :) Naná, hogy lebetegedett... Lázas volt, nagyon csúnyán köhögött, és folyt az orra. Elmentünk az orvoshoz, aki megvizsgálta, mondta, hogy begyulladt a torka (mindig a torkára mennek a betegségek...) és kérdezte, hogy azért írjon-e fel antibiotikumot. Tőlem kérdezte! Hát én vagyok az orvos?? (válasz: nem - a szerk. :) ) Mondtam, hogy igen, írjon fel. Előtte előfordult, hogy valami homeopátiás gyógyszert írt csak fel Csabinak. Lehet, hogy egyesek nagyon odavannak az ilyen homeo-s szerekért, és lehet, hogy egyeseknek tényleg jók ezek a homeo-s szerek, de Csabinak eddig egyszer sem használtak... úgyhogy mondtam, hogy legyen antibiotikum. Elég szörnyű éjszakáink voltak, Csabi nagyon köhögött, az orra is eldugult. Jópár napig mellettem aludt, azaz kitúrtuk szegény Apját. :)

Láza is volt, 39°C közeli, de mindig csak éjszaka, nappal legfeljebb hőemelkedése volt. Lázcsillapításra eddig Nurofen szirupot használtunk, Csabinak ízlett is a málna ízű (a narancsos nem). Na, most kitalálta, hogy nagyon rossz az íze, nem veszi be. Úgyhogy kész kínszenvedés volt bevetetni vele. Mondtam, hogy nem muszáj, de akkor kúpot kap. Végül belement, és utána már csak a kúpot kérte, a Nurofent nem volt hajlandó bevenni. Pedig elvileg felváltva kéne kapnia... De örültem, hogy valamit be tudtam neki adni, amitől lement a láza.

Antibiotikumot is írt fel az orvos. Csabi mondta, hogy rossz az íze, nem lehetne inkább kúpot helyette? Mondtam, hogy nem, muszáj bevenni, de nem volt hajlandó. Próbáltam, hogy én öntöm a szájába, de a felét kiköpte. Úgyhogy megmondtuk neki, hogy ha pl. a 9-esre ér az órán a nagymutató, és Ő még nem vette be a gyógyszert, akkor jön Apa, és beadja neki. Ez általában használt is.

Egy hétig volt beteg. Nem különítettük el a gyerekeket, de úgy tűnt, Fanni nem kapta el. Mint utóbb kiderült, ez hiú ábránd volt... :(

twitteriwiwfb

Blog info

Fanni & Csabi mindennapjai

Mindennapi történések, események CsabiBátyus és FanniHugi életéből - SzilviAnyu "tollából".

img

Gyermekek

Galambos Csabi
child_110
14 éves, 4 hónapos, 1 hetes, 4 napos
119 cm, 18000 g
Galambos Fanni
child_111
9 éves, 8 hónapos, 4 napos
86 cm, 11060 g
Fejlődés »