Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

 • Varga Viktória Ez nálunk is ugyanígy van, egész délutánokat töltü...
  2011-08-02 17:32:18 (Agyő pelus!)
 • Sipos Szilvi Szia Viki! Én a hajamat tépem kakiláskor... Fanni...
  2011-07-29 11:23:38 (Agyő pelus!)
 • Varga Viktória Szia Szilvi! Végre Regi is elhagyta a pelust, e...
  2011-07-28 12:05:15 (Agyő pelus!)
 • Hegedűs Anna Az internet alapján nem szabad elhinni semmit a be...
 • Jakab Gabriella Olyan, mintha magunkról olvastam volna... két évve...

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Szűrés: beteg fanni Címke szűrés kikapcsolása

Igen, szerencsére gyógyulgat Fanni, nem kellett vele kórházba menni, nem fulladt be, de volt, hogy rettentően hörgött. Amikor egyedül voltam vele - és ilyen elég sokszor volt -, nem egyszer kétségbe estem én is, hogy most menni kell vagy nem kell menni. A doktornő megmutatta hétfőn, hogy milyen légzés esetén kell azonnal a kórházba menni, de amilyen ideges voltam, a fene sem emlékezett rá. Rákerestem a neten az asztmatikus hörghurutra, és utána meg is nyugodtam kicsit, hogy nem is olyan vészes a mi esetünk.

Úgy sajnáltam, amikor semmi nem volt jó szegénykémnek, enni-inni sem akart, ha letettem az ágyra, egyből elkezdett sírni, mert tudta, hogy orrszívás következik, végig üvöltött. De muszáj volt kiszívni, mert nagyon hamar megtelt és eldugult az orra, nem tudott cumizni. Annyira kifáradt a sok sírástól, hogy orrszívás után beadtam a cumit, és nem egyszer rögtön elaludt. Tegnap óta már nem sír mindig, amikor szívom, látszik, hogy javul a helyzet.

Érdekes, hogy kezdettől fogva alvás közben egész szépen lélegzett, csak egy kicsit szuszogott, de bezzeg ha ébren volt, akkor nagyon hörögve-szörcsögve vette a levegőt. A délelőttök jobban teltek, délután-estére viszont sokkal rosszabb lett a helyzet... Sokat sétáltam vele, mert csak a karomban volt jó neki, ott is aludt el. Amikor köhögött, mindi sírt utána, ebből gondolom, hogy fáj a torka. Az orvos semmit nem írt fel rá, csak köptetőt javasolt, úgyhogy volt, hogy estére adtam neki fél kúpot, fájdalomcsillapítás gyanánt, és ettől vagy sem, de éjjel sokat aludt.

Tegnap már játszottunk is, és többet volt fent. Az orvosnál is voltunk, akkorra rendelt vissza. Már szebben lélegzik, javult a helyzet - mondta a doktornő, viszont nagyon csúnyán, mélyről köhög, úgyhogy írt fel antibiotikumot. Nincs rossz íze, mert persze, megkóstolta, minden gyógyszert megkóstolok, amit a gyerekeknek adok, hogy tudjam, mire számítsak. Fanni nem nagyon szereti, fintorog tőle, de nem köpi ki. Kell adnom neki ezen (Zinnat 2-szer) kívül Ambroxol köptetőt 2-szer, Fenistil cseppeket 3-szor, Ventolin spray-t 3-szor belélegeztetni. Ez utóbbit már néha sikerül sírás nélkül végigcsinálni. Na ja, ki szereti, ha az orra és a szája elé tesznek egy maszkot, és abból kell lélegezni...

Teszek fel néhány képet, hogy valami vidámságot is csempésszek ide. :)

 

Igen, olyan szörnyű, ahogy hangzik. Ez van Fanninak.

Hétfőn volt 5 hónapos. És senkinek nem kívánom azt a napot.

Szombat óta csúnyán köhög és hörög Fanni. Gondoltam, hogy elkapta a fiúktól ezt a köhögéses betegséget. De úgy néz ki, tovább is fejlesztette szegénykém. Időpontot már nem tudtam kérni az orvostól, elfogytak, azt mondták, menjünk 11:40 után, akkor már érkezési sorrend van. Utána értünk oda - szüleim is jöttek -, de annyian voltak, mint az oroszok, egy ülőhely sem volt, vagy tízen voltak előttünk. Reménykedtem, hogy mivel babával vagyok, nem kell sokat várni. Így is lett, fél óra után behívott a doktornő.

Előbb Csabit vizsgálta meg, de neki csak igazolást akartam kérni jövő héttől, a héten még itthon tartom, mert a köhögése nem múlt el, amúgy más baja nincs, nem fáj semmije és nem is lázas.

Közben levetkőztettem Fannit. Jó sokáig hallgatta a tüdejét, Fanni csendben volt, még mosolygott is a doktor nénire. Végül azt mondta, sípol a tüdeje, és kérdezte, hogy még nem volt ugye hörghurutja? Mondtam, hogy de, egy hónapja. Merthogy megint az a baj, csak most asztmatikus hörghurutja van. Azt mondta, hogy ne legyen a lakásban 21°C-nál több, éjszaka pedig 18°C-nál, és ha elkezdené furcsán venni a levegőt, meg is mutatta, hogy hogyan, akkor azonnal vigyük be a kórházba. :( Mondta, hogy kellene venni egy Baby Haller nevű készüléket, azt kell majd használnunk, meg belevaló spray-t. Nagyon rendes volt, meg is mutatta a leírását, elmondta, hogyan csináljuk. Viszont nem kapható minden patikában, nálunk Sződligeten nincsen, de menjek át Sződre, mert tudja, hogy ott van.

Nem akartam, mert oda csak gyalog tudnék, felhívtam több patikát Gödön és Dunakeszin, a busz útvonalán, de egyikben sem volt. Úgyhogy végül csak átmentem a szomszédba, hogy megkérdezzem, tudják-e, hol van a gyógyszertár Sződön. Tudták, és el is vittek kocsival, nagyon rendesek.

Hétfő este nagyon rossz volt, még én is alig tudtam megnyugtatni. Nagy nehezen elaludt a karomban, de ha letettem, egyből felriadt. Kétszer-háromszor megpróbáltam, aztán feladtam, a karomban tartottam elég sokáig. Ha kell, egész éjszaka tartom, gondoltam, csak aludjon szegénykém. Nagyon csúnyán lélegzett, bár furcsa módon alvás közben szebben vette a levegőt. Csabikám nagyon aranyos volt, elvolt Apjával (persze CSI-t néztek, pont az való egy öt éves gyereknek...), és csendben volt, nem hangoskodott. Ez Nála nagy szó. Megbeszéltük, hogy kedden Apja elviszi szüleimhez, és ott marad, amíg Fanni ilyen beteg, mert így Csabival egyáltalán nem tudok foglalkozni, és ez neki sem jó, meg nekem sem. EL is vitte, azóta ott van, és jól érzi magát.

A hétfő éjjel végülis nem volt vészes, egy ágyban aludtam Fannival az Ő szobájában, és amikor felköhögte magát, hamar visszaaludt, persze, az orrát ki kellett szívni sokszor, azt utálja. Én nem sokat aludtam, figyeltem, hogy lélegzik, aztán éjjel 1 után megfürödtem, olvastam, nem jött álom a szememre.

Kedden nap közben sokszor aludt Fanni, de csak 10-20 percekre. Délelőtt játszottunk is, jó kedve volt, de délutánra már nem. Az orvos kérte, hívjam fel, hogy van Fanni. Beszéltem is vele, mondta, hogy ha gondolom, menjek be a rendelésre, meghallgatja, hogyan lélegzik. El is mentünk este negyed 6 körül. Fanni élvezte a babakocsizást, nézelődött, szerintem jót tett neki a levegő. Mondjuk, azóta itthon is sokat szellőztetek, és 21°C-nál tényleg nincs melegebb (azért a 18°C szerintem kevés lenne, Apja szerint is, úgyhogy éjjel is 21 fok van). Hát, az orvosnál kellett várnunk vagy negyed órát, Fanni nehezen viselte, nagyon eldugult az orra, pedig indulás előtt szívtam ki neki. A doktornő meghallgatta, nagyon sok a váladék, azért lélegzik szörcsögve, de szerinte nem rosszabbodott a helyzet. Este adtam neki egy fél kúpot, a fájdalom csillapítás miatt, mert sokszor kell köhögnie, utána rögtön sír, biztos vagyok benne, hogy fáj neki. El is aludt a kezemben, kicsit fogtam, a Grace Klinika első felében, de utána betettem az ágyába, és csodák-csodája, nem ébredt fel. Egész éjszaka ott aludt a kiságyában, én meg a nagy ágyon a szobájában. Néhányszor fent volt, evett kicsit, orrot szívtunk, de hamar visszaaludt.

Ma reggel megijedtem, mert nagyon hangosan lélegzik, állandóan figyelem. Most alszik egy órája, úgyhogy nagy baj nem lehet, remélem. Bízom benne, hogy csak a sok váladéktól ilyen a légzése. A gyógyszereket kapja (köptető, Fenistil cseppek, inhalálás). Majd lefényképezem az inhalációs készüléket, majdnem mindig sír közben, mert az arcára (orrára és szájára) kell szorítanom, hogy belélegezze a spray-t (mint amit az asztmások használnak).

Karácsony után, vasárnap nagyon nyűgös volt szegény Fannikám, csak ölben volt neki jó, úgyhogy semmit nem tudtam csinálni. Nagyon csúnyán köhögött, úgyhogy eldöntöttem, hogy hétfőn elviszem orvoshoz, bár Apja azt mondta, felesleges. El is jöttek hétfőn szüleim, a papa itthon maradt Csabival, mi meg a mamával és Fannival elmentünk az orvoshoz. Hát jól tettem, hogy mégis elvittem, mert hörghurutja volt. Azt mondta az orvos, hogy úgy köhög szegény, mint egy bagós, tüdőből. Úgyhogy írt fel neki antibiotikumot. Muszáj volt, és hatott is a gyógyszer meg az orrcsepp. Egész nap sokat aludt, ki tudtam mindent vasalni, Csabi meg palacsintát sütött a mamával. Az éjszaka is jól telt, Fanni este 8 körül elaludt, és csak 02:30-kor, majd 06:30-kor kelt fel enni. Végre a saját ágyamban aludtam.

Kedden is sokat aludt Fanni, egyre kevesebbszer kellett szívnom az orrát, de köhögni sokat köhögött és csúnyán is. Egy hétig volt beteg, de nagyon jól viselte a Drágám. A gyógyszert is szépen bevette, mondtam is Csabinak, hogy „látod, Vele nem kell úgy szenvedni, mint Veled". Csabival szabályosan közelharcot kell vívni, míg beveszi a gyógyszert.

Egy hét múlva kellett Fannit visszavinni, meg is gyógyult addidgra. A 3 hónapos oltást is megkaphatta 3 nap múlva. Szegénykém, hogy ordított, mindkét combjába kapott szurit, de azért vszonylag hamar megnyugodott, csak nem volt szabad letennem... :) Szerencsére nem lázasodott be most sem, de egy fél kúpot kellett neki adnom, az orvos utasítására. Hát aki ezt kitalálta! Mármint hogy fél kúp kell a babáknak! Vagy én vagyok elképesztően béna, ami mondjuk elképzelhető, vagy teljességgel lehetetlen, de nem tudom úgy félbevágni a kúpot, hogy a másik fele is használható legyen! Mindig szétmorzsolódik... Na mindegy, az egyik felet be tudtam neki adni, ez a lényeg.

A Karácsony szépen telt, Csabi meggyógyult addigra. Szenteste napján Irén mamánál ebédeltünk. Fanni nem nagyon szeret idegen helyen lenni, és először, mikor voltunk ott, nagyon nyűgös volt. De ezen a napon egy fokkal jobban viselkedett, úgyhogy talán csak hozzá kell szoknia a környezetváltozáshoz. Keveset aludt, de a nagynénjére sokat mosolygott. :) Viszont 3 óránként evett, aminek én nagyon örültem, mert előtte napokig alig akart enni, állandóan kilökte a cicit és csak ordított. Ha viszont először az ujjamat adtam a szájába, és amikor elkezdte szívni, akkor gyorsan megkapta a cicit, akkor evett rendesen! A fene se érti ezt - gondoltam. De ezzel a módszerrel és teázással valami került a kis gyomrába. Szerintem a hasa és az ínye fájt. Na, ezért örültem, hogy 24.-én rendesen szopizott.

A karácsonyfát már 23.-án feldíszítettük Csabival. Hogy élvezte! Nem egyszer elmondta, hogy ez a legszebb évünk, és hogy ez a legszebb karácsonyfa! :) Ha rajta múlt volna, akkor minden fellelhető díszt feltett volna a fára, alig tudtam lebeszélni. Idén túlnyomó részt arany-ezüst színű volt a fánk, tavaly kék, Apa miatt. Persze, hogy Csabi most is kéket akart, de aztán kitalálta, hogy jövőre mégis inkább piros legyen. Majd meglátjuk.

Karácsony első napján szüleim és öcsémék jöttek el hozzánk. Délután pókereztünk Apa új pókerkészletével, addig mama foglalkozott a gyerekekkel.

A második napon mi mentünk Jenő papáékhoz. Egyszer aludt el Fanni kb. ¾ órára, de nem volt nyűgös, és enni is sűrűn evett. Délután viszont elkezdett köhécselni, és hallottuk, hogy le van neki rakódva a torkára a váladék, és nehezen is kap levegőt. Úgyhogy elindultunk haza, persze, Csabi akkor lett éhes, úgyhogy előbb evett. Fanni szerencsére elaludt hazafele, viszont este nagyon sokáig fent volt. sokszor kellett szívnom az orrát, persze, utálja, de muszáj volt, mert nehezen kapott levegőt, evés közben is. Szerencsére enni evett, ezzel legalább nem volt gond. Az éjszaka szörnyű volt. A szobájában aludtam, hogy halljam, hogy vesz levegőt. Elég sokszor felsírt, de azért valamennyire tudott aludni, persze, éjjel is szívni kellett az orrát.

twitteriwiwfb

Blog info

Fanni & Csabi mindennapjai

Mindennapi történések, események CsabiBátyus és FanniHugi életéből - SzilviAnyu "tollából".

img

Gyermekek

Galambos Csabi
child_110
14 éves, 8 hónapos, 2 hetes, 1 napos
119 cm, 18000 g
Galambos Fanni
child_111
10 éves, 1 hetes, 1 napos
86 cm, 11060 g
Fejlődés »