Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

 • Varga Viktória Ez nálunk is ugyanígy van, egész délutánokat töltü...
  2011-08-02 17:32:18 (Agyő pelus!)
 • Sipos Szilvi Szia Viki! Én a hajamat tépem kakiláskor... Fanni...
  2011-07-29 11:23:38 (Agyő pelus!)
 • Varga Viktória Szia Szilvi! Végre Regi is elhagyta a pelust, e...
  2011-07-28 12:05:15 (Agyő pelus!)
 • Hegedűs Anna Az internet alapján nem szabad elhinni semmit a be...
 • Jakab Gabriella Olyan, mintha magunkról olvastam volna... két évve...

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Jelentése = „A végbél és a végbélnyílás körüli zsírral és kötőszövettel kitöltött periproctalis tér bakteriális fertőződése által okozott gyulladásos beszűrődés, amely a folyamat előrehaladtával beolvad, és igen bűzös, sokszor 100-250 ml mennyiséget is elérő gennyet tartalmazó tályoggá alakul."

Nem felvágni akarok, eddig nem tudtam, mit jelent a címben lévő kifejezés, csak ma olvastam utána. Tanultam ugyan latint a gimiben, de nem orvosit... Szóval, Csabikámmal összefüggő a dolog. 1 éves és 9 hónapos volt, amikor észrevettünk egy kis gennyes gumót a popsiján, nem messze a végbélnyílásától. Szerencsére nem fájt neki, csak néha viszketett. Elvittem a gyerekorvoshoz, aki elküldött a gyereksebészetre. Azt mondták, tályog (kb. ezt jelenti a latin kifejezés is), adtak gyógyszert, hogy hátha magától kifakad, de legalábbis még érlelődnie kell, és visszarendeltek valamivel későbbi napra. Azt is mondták, hogy a pelenkától lehet, és nem mi voltunk akkoriban az egyetlen ilyen esetük. (Egy akkori felvételen így mondta Csabi: „Dóto bácsi meigáta" = doktor bácsi megvizsgálta. :)) Vagy háromszor vittük vissza Csabit, de sosem volt még elég érett, hogy ki lehessen szúrni. Végül csak kiszúrta az orvos, és ennyi. Nem mondta, hogy bármi további teendőnk lenne.

Több mint 3 évig csak a popsiján lévő kis bemélyedés emlékeztetett minket a fenti esetre, Csabi szerencsére már elfelejtette a történteket. Karácsony előtt pár nappal, alighogy meggyógyult a torokgyulladásos betegségből, újra kijött egy gumó a popóján, méghozzá szemlátomást ugyanott, mint anno. A mostani gyerekorvos tett rá dunszt kötést, mondta, hogy még nem érett, de előbb-utóbb vagy kifakad, vagy ki kell szúrni, és ha rosszabbodik, vigyük el a gyereksebészetre, Vácra. Hát nem rosszabbodott, ugyanakkora maradt. Pár napja beszéltünk róla, hogy csak el kell majd vinni a Madarászba Csabit, hogy nézze meg egy sebész. Tegnap este Csabi kakilt, Apja törölte ki a popsiját, és látta, hogy nagyobb a gumó, úgyhogy ma reggel el is vitte Őt a Madarászba. Szegénykém már este óta nagyon sírt, mert félt. Fél 10 körül hívott Gabi, hogy jönnek haza, többet nem mondott, azt mondta, majd itthon. Elvileg úgy volt, hogy az orvos után szüleimhez elviszi Csabit, Ő meg bemegy dolgozni. Sejtettem, hogy ha hazajönnek, akkor megvolt a felszúrás, és Csabi nincs jól. Hát, utóbb kiderült, hogy felvágta az orvos, és úgy kanalazta ki a gennyet a sebből. Szegény Csabikám hogy sírhatott... Kapott ugyan előtte érzéstelenítőt, de azért érezte, jaj, nem is gondolok bele, mert sírhatnékom támad. Szerencsére itthon már nem fájt neki, csak amikor pukizik, mondta Ő. :)

Viszont lehet, hogy rosszabb a helyzet. Gabit szabályszerűen letolta az orvos, hogy miért a háziorvoshoz vittük, nem láttuk, hogy sebészeti eset? Hát nem, nem vagyunk mi orvosok, a gyerekorvos meg azt mondta, hogy ha rosszabbodik a helyzet, akkor vigyük el. Szóval lehet, hogy a végbélnek egy mellékága ez tulajdonképpen, aminek nem kéne, hogy ott legyen, mert oda is ürül a salakanyag, és akkor műteni kell. :( De nagyon-nagyon remélem, hogy nem erről van szó, hiszen több mint három évig semmi nem volt a popsiján! Holnap kell visszavinnünk, megnézi, és kiderül, hogy kell-e műteni. Én is menni fogok, már ki is próbáltam, hogy Fanni megeszi-e a tápszert (eddig még nem kapott), de simán letolta a 210 ml-t, és ha több lett volna az üvegben, szerintem azt is benyakalta volna!  :) Úgyhogy semmi gond, nyugodt szívvel hagyom itthon szüleimmel holnap, ha nem lesz elég a lefejt anyatej, kap tápszert.

Csak ne kelljen műteni Csabit...!!!

twitteriwiwfb

Blog info

Fanni & Csabi mindennapjai

Mindennapi történések, események CsabiBátyus és FanniHugi életéből - SzilviAnyu "tollából".

img

Gyermekek

Galambos Csabi
child_110
14 éves, 11 hónapos, 1 napos
119 cm, 18000 g
Galambos Fanni
child_111
10 éves, 2 hónapos, 3 hetes, 3 napos
86 cm, 11060 g
Fejlődés »