Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

 • Varga Viktória Ez nálunk is ugyanígy van, egész délutánokat töltü...
  2011-08-02 17:32:18 (Agyő pelus!)
 • Sipos Szilvi Szia Viki! Én a hajamat tépem kakiláskor... Fanni...
  2011-07-29 11:23:38 (Agyő pelus!)
 • Varga Viktória Szia Szilvi! Végre Regi is elhagyta a pelust, e...
  2011-07-28 12:05:15 (Agyő pelus!)
 • Hegedűs Anna Az internet alapján nem szabad elhinni semmit a be...
 • Jakab Gabriella Olyan, mintha magunkról olvastam volna... két évve...

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Szűrés: hörghurut Címke szűrés kikapcsolása

Igen, olyan szörnyű, ahogy hangzik. Ez van Fanninak.

Hétfőn volt 5 hónapos. És senkinek nem kívánom azt a napot.

Szombat óta csúnyán köhög és hörög Fanni. Gondoltam, hogy elkapta a fiúktól ezt a köhögéses betegséget. De úgy néz ki, tovább is fejlesztette szegénykém. Időpontot már nem tudtam kérni az orvostól, elfogytak, azt mondták, menjünk 11:40 után, akkor már érkezési sorrend van. Utána értünk oda - szüleim is jöttek -, de annyian voltak, mint az oroszok, egy ülőhely sem volt, vagy tízen voltak előttünk. Reménykedtem, hogy mivel babával vagyok, nem kell sokat várni. Így is lett, fél óra után behívott a doktornő.

Előbb Csabit vizsgálta meg, de neki csak igazolást akartam kérni jövő héttől, a héten még itthon tartom, mert a köhögése nem múlt el, amúgy más baja nincs, nem fáj semmije és nem is lázas.

Közben levetkőztettem Fannit. Jó sokáig hallgatta a tüdejét, Fanni csendben volt, még mosolygott is a doktor nénire. Végül azt mondta, sípol a tüdeje, és kérdezte, hogy még nem volt ugye hörghurutja? Mondtam, hogy de, egy hónapja. Merthogy megint az a baj, csak most asztmatikus hörghurutja van. Azt mondta, hogy ne legyen a lakásban 21°C-nál több, éjszaka pedig 18°C-nál, és ha elkezdené furcsán venni a levegőt, meg is mutatta, hogy hogyan, akkor azonnal vigyük be a kórházba. :( Mondta, hogy kellene venni egy Baby Haller nevű készüléket, azt kell majd használnunk, meg belevaló spray-t. Nagyon rendes volt, meg is mutatta a leírását, elmondta, hogyan csináljuk. Viszont nem kapható minden patikában, nálunk Sződligeten nincsen, de menjek át Sződre, mert tudja, hogy ott van.

Nem akartam, mert oda csak gyalog tudnék, felhívtam több patikát Gödön és Dunakeszin, a busz útvonalán, de egyikben sem volt. Úgyhogy végül csak átmentem a szomszédba, hogy megkérdezzem, tudják-e, hol van a gyógyszertár Sződön. Tudták, és el is vittek kocsival, nagyon rendesek.

Hétfő este nagyon rossz volt, még én is alig tudtam megnyugtatni. Nagy nehezen elaludt a karomban, de ha letettem, egyből felriadt. Kétszer-háromszor megpróbáltam, aztán feladtam, a karomban tartottam elég sokáig. Ha kell, egész éjszaka tartom, gondoltam, csak aludjon szegénykém. Nagyon csúnyán lélegzett, bár furcsa módon alvás közben szebben vette a levegőt. Csabikám nagyon aranyos volt, elvolt Apjával (persze CSI-t néztek, pont az való egy öt éves gyereknek...), és csendben volt, nem hangoskodott. Ez Nála nagy szó. Megbeszéltük, hogy kedden Apja elviszi szüleimhez, és ott marad, amíg Fanni ilyen beteg, mert így Csabival egyáltalán nem tudok foglalkozni, és ez neki sem jó, meg nekem sem. EL is vitte, azóta ott van, és jól érzi magát.

A hétfő éjjel végülis nem volt vészes, egy ágyban aludtam Fannival az Ő szobájában, és amikor felköhögte magát, hamar visszaaludt, persze, az orrát ki kellett szívni sokszor, azt utálja. Én nem sokat aludtam, figyeltem, hogy lélegzik, aztán éjjel 1 után megfürödtem, olvastam, nem jött álom a szememre.

Kedden nap közben sokszor aludt Fanni, de csak 10-20 percekre. Délelőtt játszottunk is, jó kedve volt, de délutánra már nem. Az orvos kérte, hívjam fel, hogy van Fanni. Beszéltem is vele, mondta, hogy ha gondolom, menjek be a rendelésre, meghallgatja, hogyan lélegzik. El is mentünk este negyed 6 körül. Fanni élvezte a babakocsizást, nézelődött, szerintem jót tett neki a levegő. Mondjuk, azóta itthon is sokat szellőztetek, és 21°C-nál tényleg nincs melegebb (azért a 18°C szerintem kevés lenne, Apja szerint is, úgyhogy éjjel is 21 fok van). Hát, az orvosnál kellett várnunk vagy negyed órát, Fanni nehezen viselte, nagyon eldugult az orra, pedig indulás előtt szívtam ki neki. A doktornő meghallgatta, nagyon sok a váladék, azért lélegzik szörcsögve, de szerinte nem rosszabbodott a helyzet. Este adtam neki egy fél kúpot, a fájdalom csillapítás miatt, mert sokszor kell köhögnie, utána rögtön sír, biztos vagyok benne, hogy fáj neki. El is aludt a kezemben, kicsit fogtam, a Grace Klinika első felében, de utána betettem az ágyába, és csodák-csodája, nem ébredt fel. Egész éjszaka ott aludt a kiságyában, én meg a nagy ágyon a szobájában. Néhányszor fent volt, evett kicsit, orrot szívtunk, de hamar visszaaludt.

Ma reggel megijedtem, mert nagyon hangosan lélegzik, állandóan figyelem. Most alszik egy órája, úgyhogy nagy baj nem lehet, remélem. Bízom benne, hogy csak a sok váladéktól ilyen a légzése. A gyógyszereket kapja (köptető, Fenistil cseppek, inhalálás). Majd lefényképezem az inhalációs készüléket, majdnem mindig sír közben, mert az arcára (orrára és szájára) kell szorítanom, hogy belélegezze a spray-t (mint amit az asztmások használnak).

twitteriwiwfb

Blog info

Fanni & Csabi mindennapjai

Mindennapi történések, események CsabiBátyus és FanniHugi életéből - SzilviAnyu "tollából".

img

Gyermekek

Galambos Csabi
child_110
14 éves, 8 hónapos, 2 hetes, 1 napos
119 cm, 18000 g
Galambos Fanni
child_111
10 éves, 1 hetes, 1 napos
86 cm, 11060 g
Fejlődés »