Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

 • Varga Viktória Ez nálunk is ugyanígy van, egész délutánokat töltü...
  2011-08-02 17:32:18 (Agyő pelus!)
 • Sipos Szilvi Szia Viki! Én a hajamat tépem kakiláskor... Fanni...
  2011-07-29 11:23:38 (Agyő pelus!)
 • Varga Viktória Szia Szilvi! Végre Regi is elhagyta a pelust, e...
  2011-07-28 12:05:15 (Agyő pelus!)
 • Hegedűs Anna Az internet alapján nem szabad elhinni semmit a be...
 • Jakab Gabriella Olyan, mintha magunkról olvastam volna... két évve...

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Szűrés: védőnőnél Címke szűrés kikapcsolása

Ma megint a védőnőnél jártunk, de nem sokon múlott... 3/4 9-kor betettem Fannit az ágyába, hogy na most aludni kell, mert álmos. Egy perccel később eszembe jutott, hogy úristen, ma a védőnőhöz kell mennünk 10-re! Fanninak naná, hogy ekkor jutott eszébe kakilni, úgyhogy tisztába tettem, és irány a védőnő. Még jó, hogy alig kell öltözni, egy sapka, egy kardigán, neki is, nekem is, és mehetünk. Odaértünk időben. (Nem tudom, mi van velem, már a múltkori alkalmat is elfelejtettem. Itt az ideje a cavintonnak...)

Kicsit elszörnyülködött a vődőnő az ekcémán, aztán szokás szerint elmondta, mi az, ami nem jó. Nem is taglalom, a szokásos dolgok, el van maradva a mozgásban, mert még nem mászik, túl sok tápszert eszik, kevesebbet adjak neki, több gyümölcsöt egyen, satöbbi. A tápszerre azt mondta, hogy csak lerakódik a szervezetében, ezért hízik, és csak reggel és este adjak neki. Fanni nem eszik még normál mennyiséget rendes ételből, úgyhogy utána 1,5-2 óra múlva megéhezik, akkor tápszert szoktam neki adni. De egye-fene, megpróbálom, hogy mást adok neki helyette. De ha nem kell neki, és látom rajta, hogy éhes, akkor tápszert fog kapni. Egyébként nem igaz, hogy attól hízott meg, mert amíg csak anyatejes volt, akkor is ilyen duci volt.

Fannit 8,6 kilónak mérte, és 71 centinek. Érdekes, hogy kb. 2 hete én is 8,63-nak mértem... Vagy nem hízott két hét alatt, vagy valamelyikünk rosszul mérte...

Ahogy lapozgattam a papírokat, miközben Csabi anyakönyvi kivonatát kerestem az óvodai beíratáshoz, a kezembe akadt Fanni kiskönyve, és láttam, hogy elsején kellett volna mennünk a védőnőhöz! Teljesen abban a hiszemben voltam, hogy ezen a héten kell mennünk. Gyorsan fel is hívtam a védőnőt, de nem szúrt le, adott másik időpontot másnapra, szerdára. El is mentünk.

Sejtettem, hogy most sem lesz elégedett... Fanni 15.-én lesz 7 hónapos. Azt mondta, nem jól áll, nem jól tartja magát. Persze, ökölbe szorítja a lábujjait. Az sem jó, hogy nem próbál még mászni, hogy nem kutyázik. Meg kellett volna kérdeznem, hogy ugye az is baj, hogy nem ír-olvas? :)

Nem igazán estem kétségbe, majd elkezd mászni, ha el akar. Forogni tud össze-vissza, lemászik a szőnyegről, de csak a sok ide-oda forgás miatt.

Az sem jó, hogy kevés rendes ételt eszik. Ez nekem sem tetszik, de megtömni nem tudom. Elkezdhetek neki adni húsokat, joghurtot, túrókrémet, zöldeket, mint spenót, sóska, brokkoli. Hát, próbálkozunk, egyszer majdcsak rákap az ízére... Tegnap például evett egy kis banánt, úgy örültem neki!

Kérdezett a fogzásról is a védőnő. Mondtam, hogy van 3 foga alul, és többször felébred éjjel. Csodálkozott Ő is, hogy nem a felsők jöttek, de azok még nem akaródznak. Azt is mondta, hogy éjjel ne teát adjak neki, hanem vizet. Ezt meg is próbálom, elfogadja-e.

Fanni 69 cm és 8,37 kg. Jó lenne, ha több gyümölcsöt enne - mondta a védőnő -, mert vissza kellene fognunk a súlyát, lassan egy 1 éves gyerekének felel meg. Én meg úgy vagyok ezzel, hogy kínálgatom a gyümölcsöket, de nem erőltetem, és majd ha elkezd mászni, netán szaladgálni, már nem fog ilyen ütemben hízni. Gondolom, aztán majd meglátjuk.

message 2 hozzászólás Hozzászólok »
twitteriwiwfb

Blog info

Fanni & Csabi mindennapjai

Mindennapi történések, események CsabiBátyus és FanniHugi életéből - SzilviAnyu "tollából".

img

Gyermekek

Galambos Csabi
child_110
14 éves, 11 hónapos, 1 napos
119 cm, 18000 g
Galambos Fanni
child_111
10 éves, 2 hónapos, 3 hetes, 3 napos
86 cm, 11060 g
Fejlődés »