Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

 • Varga Viktória Ez nálunk is ugyanígy van, egész délutánokat töltü...
  2011-08-02 17:32:18 (Agyő pelus!)
 • Sipos Szilvi Szia Viki! Én a hajamat tépem kakiláskor... Fanni...
  2011-07-29 11:23:38 (Agyő pelus!)
 • Varga Viktória Szia Szilvi! Végre Regi is elhagyta a pelust, e...
  2011-07-28 12:05:15 (Agyő pelus!)
 • Hegedűs Anna Az internet alapján nem szabad elhinni semmit a be...
 • Jakab Gabriella Olyan, mintha magunkról olvastam volna... két évve...

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Méghozzá nedves, és Fanninak van. Múlt hét előtti szombaton vettem észre, hogy nagyon piros a nyaka jobb oldalon, és a jobb füle mögött beleragadt a haja az izzadságba. Vagy váladékba. Akkor még nem tudtam, melyikbe. Lemostam, hintőporoztam neki, hogy szárazabb legyen, de a nyakánál nem sokat használt, hisz ugye nem tud szellőzni a kis nádszálkisasszonynak... :) Egyébként nem valami szép, mert olyan, mintha el lenne repedve a bőre, nem tudom másképpen megfogalmazni.

Hétfőn el is vittem orvoshoz, a diagnózis nedves ekcéma. Bekente valami piros folyadékkal, ami után szebb is lett, kicsit kiszárította. Mondta, nyugodtan hagyjam szabadon. Jó vicc, hogyan hagyjam szabadon a nyakát, mikor nem is látszik a tokájától? :) Írt fel kenőcsöt is, ami másnap délutánra lett kész. Hurrá. Nem tudom, mi tartott ennyi ideig a patikusnak... Na, hát nem is használt semmit!

Csütörtökön kellett visszavinnem Fannit. Mondtam az orvosnak, hogy szerintem nem használ a kenőcs, de Ő úgy látta, hogy szebb lett, kenegessem csak. Sima vízben szabad csak fürdetni, utána jól meg kell törölni, úgy bekenni kenőccsel. Hát én az előírt napi kétszeri helyett gyakran háromszor is bekentem, de továbbra sem láttam javulást. Helyesebben a fülénél kicsit jobb lett a helyzet, de a nyaka ugyanolyan, vagy rosszabb. Sőt, vasárnap a nyaka bal oldalán is kijött az ekcéma.

Kedden kellett visszavinni. Végre nagy-nehezen a doktornő is arra a véleményre jutott, amire én majd' egy hete, hogy nem jó a kenőcs. Hurrá. Bekente megint a piros folyadékkal, ami után szebb szokott lenni, és írt fel újabb két kencét. Persze, ezek ma délutánra készülnek el. Remélem, hatásosak lesznek végre. Hétfőn kell visszavinni.

Utánaolvastam kicsit, hát elég borszatszó a helyzet. Nem lehet tudni, mi váltja ki, valószínűleg örökletes. Tenni nem nagyon lehet ellene, a csecsemők talán kinövik három éves korukra. Nálunk valószínűleg örökletes. Az én családomban sehol nem fordul elő, de Apjáéban igen. Gyerekkorában neki is volt a karja és a lába hajlataiban, a nővérének most is van, bár száraz, és a húgának is. Szegény Fanni elörökölte. Csabi is arról az ágról örökölte az érzékeny bőrét. Na, vajon melyikünk adott rosszabb géneket az utódoknak...? :))

twitteriwiwfb

Blog info

Fanni & Csabi mindennapjai

Mindennapi történések, események CsabiBátyus és FanniHugi életéből - SzilviAnyu "tollából".

img

Gyermekek

Galambos Csabi
child_110
14 éves, 4 hónapos, 1 hetes, 4 napos
119 cm, 18000 g
Galambos Fanni
child_111
9 éves, 8 hónapos, 4 napos
86 cm, 11060 g
Fejlődés »