Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

 • Varga Viktória Ez nálunk is ugyanígy van, egész délutánokat töltü...
  2011-08-02 17:32:18 (Agyő pelus!)
 • Sipos Szilvi Szia Viki! Én a hajamat tépem kakiláskor... Fanni...
  2011-07-29 11:23:38 (Agyő pelus!)
 • Varga Viktória Szia Szilvi! Végre Regi is elhagyta a pelust, e...
  2011-07-28 12:05:15 (Agyő pelus!)
 • Hegedűs Anna Az internet alapján nem szabad elhinni semmit a be...
 • Jakab Gabriella Olyan, mintha magunkról olvastam volna... két évve...

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Még nem is írtam róla, pedig elsején már megkezdődött. Helyesebben előtte két nappal már bejártunk délelőttönként, hogy ismerkedjen Csabi, mert most kezdet a sződligeti óvodában.

Első nap be kellett mennem vele a terembe, mert nem akart egyedül. Az ölemben akart ülni, semmivel sem akart játszani, pedig az óvónő illetve a dadus az egész „játékparkot” megmutatta neki… Még sírdogált is majdnem, könnyes volt a szeme, és mondta, hogy nem akar ott lenni, a régi oviját jobban szereti. Na, itt már kezdtem kétségbe esni, hogy ugyanazt a tortúrát kell végig szenvedni, mint a bölcsiben, amit jóformán a végére szokott meg igazán… Egy órára kimentek az udvarra, akkor meg tudtam vele beszélni, hogy elmegyek a közértbe, utána visszamegyek érte. Nem is volt gond, bár csak néha játszott a mászókán, egyébként üldögélt magában. A mamáék is elsétáltak arrafelé, mert Ők vigyáztak Fannira, és ők is sajnálták szegényt, ahogy üldögélt egymagában.

 

A második nap már jobb volt, délelőtt bevittem, de rögtön el is jöttem, és csak délben mentem érte. Nem volt sírás, igaz, senkivel sem játszott, csak egymagában a vonataival. Na jó, kis ajándékok voltak nap végén, ha nem sírt. Zsarolás vagy nem zsarolás, jó vagy nem jó, de ez eddig mindig bevált.

 

Mostanra oda jutottunk, hogy ugyan sosem akar reggel oviba menni, de már vannak bent barátai, Máté és Andris, akikkel játszani is szokott, és több az olyan gyerek, akinek tudja a nevét, mint akinek nem. Reggel egy keveset még integet utánunk az ajtóban, mielőtt becsukom, de egyébként nincs vele semmi baj, mondták az óvónők. Hétfőn aludt ott először, helyesebben nem aludt, csak feküdt, mondta az óvónő. Kérdezte is, hogy „szokott otthon nap közben aludni Csabi?”. Mondtam, nem, de az előző oviban is csak ritkán aludt el délben. Merthogy, mondta az óvónő, nem aludt el. Kedden viszont aludt az óvónő szerint, de itthon Csabi azt mondta, hogy csak úgy csinált… Végülis mindegy, ha csendben van.

 

 

Amióta Fannival együtt visszük-hozzuk Csabit, azóta kétszer alszik egy nap, délelőtt 1,5 órát, délután 1 órát. Az oviban nagyon szeret jönni-menni, főleg a mosdó tetszik neki. Szívesen bemenne a terembe is, a kislányok is biztosan szívesen babáznának vele, mindig köszönnek neki, megsimogatják. Hát, neki még van 2 éve az oviig, de hamar el fog repülni az is…

Ezen a héten van a beiratkozás a Sződligeti óvodába, úgyhogy kedden el is mentem Csabival. Mindenképp felveszik, mert az utolsó éve lesz suli előtt, és ide tartozunk. Tavaly is megpróbáltam beíratni, de akkor helyhiány miatt nem vették fel. Vagy mert akkor már látszott a pocakom, nem tudom. Mindegy, szeptembertől ide jár. Remélem, nem okoz majd nagy gondot a váltás, pedig biztos nem lesz egyszerű, mert már mondogatja Csabi, hogy sajnálja ott hagyni a barátait a másik oviban. De hát muszáj, mert iskolába is Sződligetre fog járni, tehát vagy most, vagy egy év múlva kerülne új közösségbe, és akkor már jobb, ha az iskolában lesznek ismerősei, barátai.

Csabi húsvétra kapott Irén mamától görkorit. Próbálkozunk tanulgatni, előbb-utóbb csak menni fog. :)

twitteriwiwfb

Blog info

Fanni & Csabi mindennapjai

Mindennapi történések, események CsabiBátyus és FanniHugi életéből - SzilviAnyu "tollából".

img

Gyermekek

Galambos Csabi
child_110
14 éves, 8 hónapos, 2 hetes, 1 napos
119 cm, 18000 g
Galambos Fanni
child_111
10 éves, 1 hetes, 1 napos
86 cm, 11060 g
Fejlődés »