Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

 • Varga Viktória Ez nálunk is ugyanígy van, egész délutánokat töltü...
  2011-08-02 17:32:18 (Agyő pelus!)
 • Sipos Szilvi Szia Viki! Én a hajamat tépem kakiláskor... Fanni...
  2011-07-29 11:23:38 (Agyő pelus!)
 • Varga Viktória Szia Szilvi! Végre Regi is elhagyta a pelust, e...
  2011-07-28 12:05:15 (Agyő pelus!)
 • Hegedűs Anna Az internet alapján nem szabad elhinni semmit a be...
 • Jakab Gabriella Olyan, mintha magunkról olvastam volna... két évve...

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Szűrés: tejérzékeny Címke szűrés kikapcsolása

Mindig is „pöttyös” volt a kis arca, amik hol előjöttek, hol halványultak, de azért mindig látszódtak. A testén is előjöttek néha kis pöttyök, de azokat melegkiütésnek gondoltam, hisz éppen nyár volt. Egyszer éppen akkor is pöttyöske volt, amikor az orvosnál jártunk. „Mik ezek a pöttyök?”, kérdezte a doktornő. Utólag gondoltam, hogy azt kellett volna válaszolnom, hogy nem tudom, mert még nem tettem le a doktorit… De ott csak annyit mondtam, hogy nem tudom, szerintem a melegtől vannak, vagy túlöltöztetem. Nem is nekem kéne tudnom, hanem neki…

A hajlatai nem voltak pirosak, egyszer-egyszer előjött a nyakán az ekcéma, amire az orvos írt is fel kenőcsöt. Hogy' örültem, mikor elmúlt, mert elég csúnya volt, és egy ideig még váladékozott is neki. A könyök- és térdhajlatában viszont nem volt semmi, és sehol máshol a testén.

 

Úgy másfél hete elvittem orvoshoz, mert köhögött, nem-e piros a torka, de a doktornő szerint nem volt az. Viszont a testére azt mondta, hogy nagyon száraz, csak sima vízben fürdessem, és írt fel gyógyszertári testápolót is. Nem vettem észre, hogy használna, sőt, reggelente még sokkal pirosabb is a hasa, háta, és vakarózik is szegénykém.

 

Pénteken elvittem Csabit az orvoshoz, hogy adjon igazolást, mert meg volt fázva, és a héten nem vittem oviba. Megmutattam neki Fannit is, mert két napja piros foltos a popsija, és a boraxos gyógyszertári popsikrém nem használ semmit. A sudocrem el szokta mulasztani, de most az sem segített. A teste is szárazabb és pirosabb. Meg is nézte a doktornő, és mondta, hogy 2-3 hétig fogjuk tejmentes diétára, írt fel tejmentes tápszert és tejpépet (hogy ez ilyen baromi - elnézést - drága, azt nem gondoltam volna!).

 

Említette az „atópiás” szót is, persze utána olvastam, és „erős viszketéssel, bőrszárazsággal, a bőr kivörösödésével járó, allergiás jellegű nem fertőző bőrbetegség”. A sok közül csak az egyik kiváltó ok lehet a tej és tejtermékek. Azt is írták, hogy az élelmiszer allergiát vizsgálatokkal kell ellenőrizni, úgyhogy ha legközelebb megyünk, rá is kérdezek, hogy elküld-e valahova. Két-három hétig valahogy kibírjuk tejtermék nélkül (bár ezt a tejpépet egyáltalán nem eszi meg, a tápszerért sem rajong, a krémtúrót pedig nagyon szereti, de most ugye nem kaphat), de azután csak akkor vonom meg tőle, ha vizsgálatokkal bebizonyosodik, hogy tényleg tejérzékeny. Remélem, hogy nem lesz az…

twitteriwiwfb

Blog info

Fanni & Csabi mindennapjai

Mindennapi történések, események CsabiBátyus és FanniHugi életéből - SzilviAnyu "tollából".

img

Gyermekek

Galambos Csabi
child_110
14 éves, 11 hónapos, 1 napos
119 cm, 18000 g
Galambos Fanni
child_111
10 éves, 2 hónapos, 3 hetes, 3 napos
86 cm, 11060 g
Fejlődés »